Yoga voor ouderen

Yoga voor Ouderen

 

Meerdere keren per jaar worden er cursussen ‘Yoga voor ouderen’ gegeven i.s.m. Omring. Deelnemers die al eerder deze cursus hebben gedaan of degene met al yogaervaring kan deelnemen aan Yoga voor ouderen 2 welke in september 2017 zal starten.

Voor meer informatie een aanmelding kunt u zich wenden tot www.touchyu.com, 06 51 86 46 56 of info@touchyu.com.

Omring leden ontvangen korting op het cursusbedrag.

De lessen vinden plaats in De Kreek in Hoorn.

 

Inhoudelijke informatie

Yoga is het stil maken van de geest waarvoor een hele reeks oefeningen ontwikkeld is. Deze oefeningen bestaan uit lichaams-, ademhalings-, concentratie- en ontspanningsoefeningen en meditatie.

Yoga helpt een beter lichaamsbesef te ontwikkelen en daardoor meer inzicht te krijgen in de wisselwerking tussen hoe het lichaam reageert op het handelen en de geest en vise versa.

Daarnaast wordt door yoga geleerd hoe te ontspannen; hoe rust in lichaam en geest te krijgen.

Yoga bevordert het concentratievermogen, kracht en souplesse.

Het hervinden van evenwicht en het verminderen van stress en fysieke klachten worden door het beoefenen van yoga bewerkstelligd

In de cursus wordt rekening gehouden met het ouder wordende lichaam en is zodoende voor iedereen toegankelijk. Iedereen werkt binnen zijn of haar kunnen en op eigen niveau (ook met een medische beperking) . In de yogales kunt u op een fijne en ontspannen manier binnen de mogelijkheden die lijf en geest op dat moment bieden, werken.

 

 

Geef een reactie

© 2024 Touchyu . WP Castle Theme by Just Free Themes