Yogacoaching

YOGA COACHING

Loop je op je werk of privé tegen dingen aan? Wil of moet je een nieuwe weg in slaan maar ben je zoekende naar welke? Wil je optimaler functioneren en meer in je kracht komen? Yoga coaching kan ingezet worden bij o.a. re-integratietrajecten, burn-out, (doorgemaakte)ziekte, competentiemanagement, of gewoon omdat je even vastloopt.

Met yogacoaching kun je de balans herstellen tussen het emotieve en de ratio voor individuen/teams die vastlopen in hun werk en/of priveleven waardoor de effectiviteit,productiviteit en welbevinden toeneemt.

Denk hierbij aan een individu (of team) dat
– door overbelasting (in prive of werkgerelateerde sfeer) disfunctioneert/ minder goed functioneert
– door veranderingen op de werkvloer (reorganisatie) moeite heeft met functioneren
– gedemotiveerd is
– medische beperkingen heeft ( bv veelvuldige migraineaanvallen) die het functioneren negatief beïnvloeden maar los hiervan wel goed functioneert, deze beter met de beperkingen te laten omgaan zodat effectiviteit toeneemt
– als team niet goed functioneert of er geen goede sfeer is op de afdeling
-zijn of haar effectiviteit wil vergroten binnen een functie die op zich passend is maar welke een beroep doen op minder goed ontwikkelde aspecten (bv geven van leiding, omgaan met hiërarchie, omgaan met stress, moeite hebben met ‘slecht- nieuws’ gesprekken).

– gedurende of na ziekte meer grip op functioneren wil krijgen

Coaching d.m.v. yoga werkt net als andere coachingsmethodes, namelijk als een spiegel. Zodoende wordt meer inzicht verkregen in het functioneren; Zowel fysiek als mentaal.

Het door Touchyu aangeboden yogacoachingstraject is specifiek afgestemd op de persoonlijke ontwikkeling van de cliënt. Vooraf stellen we een doelstelling op in samenspraak met opdrachtgever en cliënt. Zodoende ontstaat er een plan van aanpak dat volledig is toegespitst op de doelstelling én op maat gemaakt is. Daarbij wordt uiteraard rekening gehouden met de fysieke en mentale mogelijkheden van cliënt. Yoga is voor iedereen! Het is een misvatting dat je lenig of sterk moet zijn. Iedereen werkt op zijn of haar eigen niveau. Zelf mensen die fysiek beperkt zijn kunnen yoga doen!

© 2024 Touchyu . WP Castle Theme by Just Free Themes