Werkwijze

Soms loop je in je (werkende) leven tegen dingen aan en moet of wil je deze aanpakken of zelfs een andere weg in slaan.
Issues als ‘hoe ga je met tegenslag om, hoe flexibel ben je, hoe ga je om met kritiek, hoe stevig sta je in je schoenen’ komen op. Hoe perfectionistisch ben je of ben je juist gemakzuchtig. Ren je altijd maar door, stel je altijd alles maar uit, ga je problemen aan of loop je ervoor weg, kun je je rust nemen en afstand bewaren? Hoe kijk je tegen de wereld en je medemens/-collega aan en hoe zien anderen je? Yogacoaching kan je hierbij helpen!
Coaching d.m.v. yoga werkt net als andere coachingsmethodes, namelijk als een spiegel. Zodoende wordt meer inzicht verkregen in het functioneren; Zowel fysiek als mentaal.
De yogabeoefening en met name hoé we deze uitoefenen geeft ons vele inzichten. De parallel met het dagelijks leven en ons (werkend) functioneren is dan ook heel groot. Door de begeleiding van Touchyu en het 1 op 1 werken gaan we aan de slag met je doelstelling.
Yoga vindt z’n oorsprong in het Oosten en is door de jaren heen naar het Westen gekomen en wordt nu meer en meer in het Westen beoefend. Voorheen had het veelal een ‘zweverig en geitenwollensokkenimago’.De wijze waarop de yoga wordt aangeboden in het Westen is aan een verandering onderhevig geweest. Niet alleen de ‘zweverige’ vormen worden aangeboden al is hier natuurlijk ook animo voor. Steeds vaker kom je docenten tegen die het beoefenen van yoga erg prettig of heilzaam vinden maar wel graag met beide benen op de grond staan. Oftewel, heel realistisch in het leven staan en zich realiseren dat het zweverige niet iedereen past.
Het is bijna een hype geworden om aan yoga te doen, of het nou de fysieke vorm betreft of de meer meditatieve vorm(of zelfs met dieren ). Op tv en in de bladen zie en lees je er steeds meer over en bijna iedereen kent op z’n minst wel iemand die aan yoga doet. Degene die yoga beoefenen ervaren vaak het positieve effect ervan op lichaam en geest. Tevens merken zij de inzichten die de yoga hun geeft op.
Minder bekend is hoe yoga ingezet kan worden als tool in een persoonlijk ontwikkel traject. Net als dat in een ‘regulier’ coachingstraject bv allerlei testen ingezet worden om inzicht in het functioneren en wie je bent en wat je wilt te verkrijgen is yoga hiervoor ook een tool. De antwoorden komen in dit geval niet uit een test of de computer maar uit de cliënt zelf. De taak van de coach is dan ook om deze antwoorden naar boven te laten komen, juist te interpreteren en vervolgens te implementeren.
Bij de yogabeoefening zelf mag je even uit je verstand gaan en meer terugkomen bij je kern. Hoe is het op dít moment met je gesteld, wat wil je nou eigenlijk diep van binnen, waar ligt je kracht en waar je zwakheden c.q. valkuilen? Vanuit die kern, vanuit je pure zijn (los van alle verwachtingen, moeten, eisen) kijken we hoe je je eigen kracht kunt gebruiken om je doelstelling te behalen en deze in te passen in dat pakket van eisen en verwachtingen.

Geef een reactie

© 2024 Touchyu . WP Castle Theme by Just Free Themes